Integratieve Hypnotherapie

Hypnotherapie heeft de potentie om zowel op het lichaam als de geest invloed uit te oefenen. Hypnotherapie is een vorm van integratieve psychotherapie waarbij behalve het gesprek specifiek gebruik gemaakt kan worden van trance momenten.
De klassieke werkwijze is om via diepe ontspanning en symbolische beeld verhalen het dieper liggende herstellende vermogen aan te spreken. In het onbewuste liggen alle ervaringen opgeslagen die van invloed kunnen zijn op het dagelijkse functioneren en problemen kunnen veroorzaken. Door toepassing van trance kan er toegang ontstaan tot die opgeslagen informatie. Deze bewust gemaakte informatie kan vervolgens in een andere vorm, met een ander kader  herijkt worden waardoor het geen storing meer oplevert in het dagbewustzijn. Ook in eigen imaginaties of geleide fantasieën, vergelijkbaar met wakker dromen liggen ongekende mogelijkheden.
In je eigen beeldverhaal kan je precies tegen komen wat je dwars zit, er contact mee maken en het uiteindelijk verwerken, transformeren en in de hernieuwde vorm integreren in je bestaan.

Het is één van de meest ontspannen therapievormen.