Voice Dialogue

Via het bewuster worden van je innerlijke stemmen en het contact wat je daarmee kunt maken kom je tot meer zelfinzicht en compassie.

Door jezelf, je lichaam, je mind en je psyche te zien als een verzameling van ontwikkelde en minder ontwikkelde functies, eigenschappen en talenten met ieder een eigen stuk energie (zoals ego states / delen) waar je je in je leven mee ge√Įdentificeerd hebt, ontstaat meteen een werkbaar model om je innerlijke communicatie en functioneren te optimaliseren.

Je kunt zo elk willekeurig gedrags- of emotiedeel van jezelf uitnodigen om naar voren te komen en zich kenbaar te maken. Dit doe je door je fysiek te verplaatsen naar een andere plek en dit deel van daaruit aan het woord te laten. De therapeut fungeert als gesprekspartner (facilitator) om ermee in dialoog te gaan. Delen kunnen krachtbronnen, overlevings-mechanismen en ook traumadelen zijn.

Omdat je zelf helemaal in de energie stapt geeft het een directe beleving waarmee je je zelfinzicht vergroot. Integratie van gedissocieerde stukken kan plaatsvinden en je inlevingsvermogen en medeleven naar jezelf wordt versterkt. Je beseft veel meer dat je gedragingen (delen) hebt maar dat je het niet per definitie bent.